Werkgroepen

Huiskamers

Binnen CW zijn verschillende eetgroepen actief. Zij koken en eten wekelijks samen in één van de twee gemeenschappelijke huiskamers die daarvoor van een grote keuken zijn voorzien. In deze huiskamers vieren we ook regelmatig kinderfeestjes of kunnen individuele bewoners ‘grote’ visite ontvangen in een huiselijke sfeer.

291838_495616343802084_1621180196_n

Bios

Om de 2 weken draaien we in de grote zaal een mooie film in onze huisbioscoop. De werkgroep film is verantwoordelijk voor de programmering en aankondiging.

Tuin

Onze tuin is voor-van-alles-wat! Zitten, glijden, klimmen, liggen, samen eten of thee drinken en werken (= tuinieren). De tuinwerkgroep bestaat uit ± 6 mensen die elk seizoen het tuinieren liefdevol en deskundig doen ook met behulp van niet-groene-vinger-mensen.

Nieuwe leden / PR

De werkgroep Nieuwe leden houdt zich bezig met het werven en selecteren van nieuwe bewoners. Zij onderhouden de contacten met de wachtlijsters, geven rondleidingen en voeren intake-gesprekken. De werkgroep Nieuwe leden organiseert ook de Centraal Wonen middagen, ontmoetingsdagen voor geïnteresseerden en bewoners om elkaar te leren kennen.

De PR commissie gaat over de website en onderhoudt contacten met andere verenigingen, de landelijke vereniging Centraal Wonen en de media.

Creatieve ruimte

Deze werkgroep heeft een huiskamer ingericht om creatief bezig te zijn met schilderspullen, een ezel en een grote werktafel. Regelmatig exposeren bewoners er hun eigen werk.

Logeerkamers

Verspreid over het gebouw hebben we drie logeerkamers. Bewoners kunnen deze reserveren voor gasten die willen overnachten. Via het landelijke centraal wonen netwerk komen er ook regelmatig mensen van andere CW projecten overnachten.

Sauna & zonnebank

Op de tweede verdieping bevindt zich onze sauna met een ligbad en voetenbadjes. In de wintermaanden wordt in één van de logeerkamers een zonnebank opgesteld.

Stilteruimte

De stilteruimte is ingericht voor meditatie, yoga en contemplatie.

Fietsenstalling

We hebben een fietsenstalling binnen en buiten het gebouw. De fietsenstalling buiten hebben wij zelf gebouwd. Er is voor iedereen plek om fiets, brommer of bakfiets te stallen.

Techniekgroep

De techniekgroep is verantwoordelijk voor alle techniek binnen CW. Zij verrichten onderhoud aan het gebouw en hebben daartoe de techniek-kast met gereedschap in beheer.

Hobby ruimte

Hier kun je zagen, timmeren, schilderen, etc. Ook is er een voorraad verf, zodat je niet telkens een nieuw kleurtje hoeft te kopen.

Muziekruimte

We hebben vele muzikale bewoners en zij kunnen oefenen in onze geluidsdichte muziekruimte. Daar staan drumstellen en versterkers opgesteld. Binnen CW zijn verschillende bands c.q. muzikanten actief, waaronder Musique d’olive en Yannisz.

Kledinghuiskamer

Hier kun je je nog draagbare kleding inleveren zodat het een tweede leven kan krijgen. Zelf kun je er een gratis nieuwe outfit bijeen shoppen.

Internet / intranet

Centraal Wonen Houtwijk beschikt over een gezamenlijke internetverbinding. Bewoners kunnen tegen betaling van 5 Euro per maand gebruik maken van een snelle internetverbinding van 80 Mbit/seconde. Momenteel maken circa 20 van de 49 huishoudens gebruik van de internet verbinding.