Activiteiten

CW Houtwijk is een actieve vereniging van bewoners. Er staan vele vaste activiteiten op onze jaaragenda, waarvan hieronder een korte beschrijving. Naast het vaste programma organiseren wij geregeld spontaan allerlei activiteiten. Want Centraal Wonen is per slot van rekening wat je er zelf van maakt!

Grote zaal

Binnen CW Houtwijk hebben we de ‘grote zaal’.  Iedere week is daar op vrijdagavond of zondagmiddag de bar open. Ook gebruiken we de grote zaal voor vergaderingen en feesten en als thuisbioscoop. Bewoners kunnen de grote zaal reserveren voor eigen feesten.

Feesten

Ieder jaar organiseren taakgroepen verschillende feesten:

  • Jaarfeest: ieder jaar viert CW het jaarfeest om de verjaardag van onze bijzondere woongemeenschap te vieren. Het feest staat altijd in het teken van een thema. In 2012 was het thema: “De jeugd van tegenwoordig”.
  • Lentefeest: als de lente zich meldt vieren we binnen CW ons lentefeest. Dan gaan we met z’n allen naar buiten voor activiteiten en eten we gezamenlijk.
  • Sinterklaas: Op 5 december bezoeken Sinterklaas en de Pietermannen CW: een feest voor jong en oud. Ook organiseren we vaak een pakjesavond- of middag.
  • Kerst: op Tweede Kerstdag is er een Kerstbrunch. We zingen dan onder begeleiding van onze huismuzikanten het Kerstrepertoire aan liedjes.
  • Oud en Nieuw: wij vieren Oud en Nieuw altijd met een groots feest. ’s Middags is er oliebollencafé en ’s avonds spelletjes en dansen in de grote zaal. Begin januari luiden wij het nieuwe jaar gezamenlijk in met een nieuwsjaarsreceptie met champagne. De voorzitter houdt dan een speech, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar het nieuwe.

Plenaire vergadering

Circa 5x keer per jaar vergaderen we over lopende zaken en nemen we als vereniging besluiten die ons allemaal aangaan. Om de vergadering efficiënt maar ook gezellig te laten verlopen hebben we trainers in ons midden die ons hebben getraind in effectief vergaderen.

Najaarsstorm

In het najaar maken we gezamenlijk het hele gebouw van binnen schoon. De najaarsstorm coördinator bereidt deze grote schoonmaak voor. We beginnen met een kop koffie en gaan dan verspreid over het gebouw aan de slag Na het harde werken eten we met elkaar in de grote zaal.

Twinkeltje

Naast de huiskamers heeft CW het ‘Twinkeltje’, waar de jongere kinderen samen naar een film kijken, oudere kinderen hun huiswerk maken en de volwassenen naar films kijken of een filmserie over een bepaald thema bekijken.
De ruimte is ook heel geschikt om samen bordspelletjes te doen of om winkeltje te spelen in het AH-speelwinkeltje.

Zaterdagochtend koffie

Iedere zaterdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur drinken (aspirant) bewoners koffie, thee en limo in de vide.