Zonnepanelen geplaatst

zonnepanelenDonderdagmiddag 5 juli 2012 zijn de PV-panelen van Centraal Wonen Houtwijk, een wooncomplex van Haag Wonen, in gebruik genomen. Huurder en initiatiefneemster Sylvia Leidelmeijer deed dit samen met wethouder Baldewsingh (Duurzaamheid) en Ria Koppen-Kreyne, directeur Bedrijfsvoering Haag Wonen.

Energie opwekken uit zonlicht

Eerder dit jaar kozen alle bewoners van het wooncomplex in Houtwijk tijdens een stemming voor de PV-panelen, die energie opwekken uit zonlicht. Een kleine huurverhoging hield hen niet tegen. Samen met woningcorporatie Haag Wonen bekeken de huurders de mogelijkheden. De gemeente subsidieerde het project vanuit de regeling ‘Zonnepanelen’. Nu is het zover: de zonne-energie wordt voor de gemeenschappelijke ruimtes, die de 49 huishoudens met elkaar delen, opgewekt. Ook de wasmachine-ruimtes en de lift worden van zonne-energie voorzien.

‘Wonen structureel beter maken’

Wethouder Baldewsingh benadrukte dat het project van bewoners, corporatie en gemeente bijdraagt aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Den Haag. Sylvia Leidelmeijer: “Centraal Wonen is een woonvorm voor jong en oud waar invulling wordt gegeven aan betere sociale betrokkenheid en milieubewust wonen; een bijzonder project van Haag Wonen. Het is bewezen dat huurders in goede samenwerking met woningcorporaties dit kunnen bereiken. Ik hoop dat er meer projecten zullen volgen!”

Duurzame projecten

Ria Koppen-Kreyne sloot zich daarbij aan: “Deze zonovergoten dag is een meer dan voortreffelijk moment om de PV-panelen voor het wooncomplex Centraal Wonen Houtwijk in gebruik te nemen. Haag Wonen stimuleert bewoners om zelf met duurzame ideeën hun woonomgeving te verbeteren. De corporatie zet graag in op duurzame projecten die wonen structureel beter maken.’