Tuindag met NL Doet

De eerste dag van de lente liet zich niet van haar beste kant zien: er stond een harde wind en het stroomde van de regen. Aldus Irene, een van de diehards die gehoor had gegeven aan de oproep in de tuin aan de slag te gaan.

Irene: “In het begin was het nog wel droog, hoor. Het stuk tuin aan de grote-zaal-zijde hebben we door nieuwe beplanting veiliger gemaakt voor de kinderen. Rondom is het nu afgeschermd met een beukenhaag en lage heggetjes. Een rozenboog vormt de entree naar deze speelplaats. De kinderen kunnen er nu lekker klimmen, glijden, springen en meer. Aan de muurkant hebben we ook nieuwe planten gezet. Ondanks de regen is alles afgekomen: vele handen maken het werk licht! Dit allemaal met professionele raad van Yvon. Als afsluiting verzorgden Geertje en Christine een voortreffelijke lunch.”

Nog ander tuinnieuws: Eefke en Marieke hebben vergevorderde plannen om een van onze dakterrassen te vergroenen tot een biologisch ‘moesterras’. Daar kunnen de kinderen hun AH-moestuinplantjes verpotten en ook volwassenen hun groene vingers de ruimte geven.