Sinterklaasfeest CW 2012

Sinterklaas is langsgeweest bij CW!

Het begon met de intocht van Sinterklaas, op 17 november jl. in de haven van Scheveningen. Een aantal jonge gezinnnen hebben daar Sinterklaas aan wal zien stappen.

Zaterdagavond 1 december hebben we een aantal bewoners gezamenlijk sinterklaasliedjes gezongen en onze schoen gezet. We zaten in een gezellige hoek van het gebouw, dat voor het moment verlicht werd met kaarsjes. Kees begeleidde het zingen met zijn contrabas. Het klonk prachtig! Het zingen bleek de volgende dag beloond te zijn: in en rondom de schoenen lagen (chocolade) pepernoten, mandarijnen en taaitaai. Ook bleek er bij iedereen op de voordeur een zakje met lekkers gehangen te zijn.

Woensdag 5 december kwam Sinterklaas dan echt naar CW. Hij werd begeleid door maar liefst zes (vrouwelijke) Zwarte Pieten! Terwijl de bewoners in de grote zaal sinterklaasliedjes aan het zingen waren, begeleid door een piano en contrabas, klopten er ineens Zwarte Pieten op het raam! Gauw werden Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten binnen gelaten. Sinterklaas haalde zijn grote boek tevoorschijn en een aantal bewoners, met name jonge kinderen, mochten naar voren komen. Ook werden er cadeautjes uitgedeeld, waaronder een poppenbed met pop voor alle jongetjes van CW. Na afloop van het bezoek van Sinterklaas werd er gezamenlijk gegeten. Het sinterklaasfeest werd ’s avonds afgesloten met het sinterklaasdobbelspel. Er werd gedobbeld en gestreden om leuke en ludieke cadeautjes.

Veel bewoners hebben meegedaan aan de diverse activiteiten rond het sinterklaasfeest. Iedereen bedankt voor zijn deelname en hulp!