Een nieuwe vloer in de grote zaal

De vloer van onze grote zaal vertoonde steeds meer gaten. Deskundig advies luidt: de vloer, inclusief de geluiddempende ondervloer moet in z’n geheel verwijderd worden. Een constructiefout in het beton en helaas niet meer te repareren. Met vereende krachten verhuizen de bar en de piano. Zij krijgen, evenals de banken, tafels en de stoelen,  her en der in het gebouw een tijdelijke plek.

Het oude marmoleum gestript, de betonnen ondervloer in hapklare brokken gehakt. Om kosten te besparen ruimen een aantal stoere bewoners de enorme troep op: een huzarenstukje, vooral vanwege de giga stofwolken. Na een heel weekend zwaar buffelen komt het toch goed. Een professioneel bedrijf start met het leggen van een drielaagse, geluiddempende ondervloer.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dan de vloer zelf. Bewoners kiezen voor groen marmoleum met blauwe accenten. Het werk vordert gestaag en algauw moeten details als ’waar komt de stip’ en  ’hoe doen we die moeilijke randjes’ opgelost worden. En het wordt allemaal opgelost. Hulde aan de firma Odijk & Jasper! Op ‘n CW-Doedag worden gordijnen opgehangen. Al het meubilair komt terug, met nieuwe voetjes onder de poten om beschadiging van de gloednieuwe vloer te voorkomen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Eind goed, al goed: onder het genot van een drankje tevreden met het mooie eindresultaat én precies op tijd klaar voor een groots Jaarfeest!