De sinterklaastijd in CW 2013

De sinterklaastijd in CW was een gezellige. Vanaf de intocht van Sinterklaas in Scheveningen hing in de vide een mooie zelfgemaakte slinger van Piet. Een week na de intocht hebben alle bewoners die mee wilden doen samen sinterklaasliedjes gezongen, onder de muzikale begeleiding van Kees met zijn contrabas, waarna iedereen zijn schoen kon zetten. De volgende dag bleek er in de schoenen wat lekkers te zitten, en in sommige zelfs een handgeschreven briefje van de Sint.

Het weekend voor 5 december was een echt feestweekend: op vrijdag werd de sinterklaasfilm Alles is liefde gedraaid en op zondag kwam Sinterklaas met zijn drie Pieten bij CW op bezoek. De Grote Zaal was hiervoor mooi versierd.  Zijn bezoek werd voorafgegaan door een toneelstuk over Herrie, uitgevoerd door de bewoners Meria, Geertje en Christine. Herrie was een meisje met een slim plan: in plaats van één schoen zette ze er vier! Maar daar trapten de Sint en Piet natuurlijk niet in. Een leuk verhaal volgde, waarin alle kinderen heel actief meedachten met de Sint en Piet. Na het toneelstuk werden sinterklaasliedjes gezongen, totdat ineens iemand Sinterklaas en zijn Pieten op het dak zag lopen! De gasten werden gauw binnen gehaald. Ze hadden veel tijd voor hun bezoek; aan elk kind werd aandacht geschonken en ook een aantal volwassenen werd niet vergeten. Het bezoek van Sint en zijn Pieten werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd; Connie had heerlijke  erwtensoep gegeten, klaargemaakt door Connie gemaakt.

 

Toen Sinterklaas officieel het land alweer verlaten had, vond nog een pakjesavond plaats. Een groep bewoners had lootjes getrokken en mooie surprises en gedichten voor elkaar gemaakt. Uit de surprises bleek maar weer eens hoe creatief veel CW’ers zijn.  Zo werd Peter verrast met een zelfgemaakte Canta, kreeg Floor een zelfgemaakte lookalike van haar hond Nala, Angélique een prachtige zelfgemaakte ketting (die helaas wel kapot gemaakt moest worden om het cadeau eruit de kunnen halen), Jnanamati een reuze echt lijkende mijter (met een prachtig Engels gedicht) en Christel een prachtige danseres van papier-maché.

 

Alle sinterklaasactiviteiten waren geslaagd, met dank aan de actieve inzet en aanwezigheid van vele bewoners! Het was weer een periode van CW op zijn best: een gezellige sfeer en veel persoonlijk contact tussen de bewoners. En na de sinterklaasperiode ging dit gewoon door met de kerstperiode!