Brazilië in Centraal Wonen

Anne woonde jaren in Brazilië en haar twee dochters zagen daar het levenslicht. Marieke vond een geliefde uit dat land. Kees is bassist van het Juliët Ros Combo en zij spelen bossanova’s. En Jeannette heeft iets met films. Voeg je al deze ingrediënten samen, dan komt daar iets bijzonders uit. En dat werd het: de Brazilië-dag op zondag 29 maart!

Vanaf 4 uur ’s middags klinkt live Braziliaanse muziek in de grote zaal. Het combo – zang, gitaar, saxofoon en contrabas – zorgt voor een zomers sfeertje. Bezoekers druppelen binnen en dat worden er van lieverlee zo’n dertig. Een drankje, een hapje, genieten van de muziek en even later een heuse Braziliaanse ‘bonen-met-rijst-maaltijd’: mét kip, mét farofa, mét blaadjes sla en mét ananas.

Het meeste onder de indruk zijn de bezoekers echter van de ‘reizende bioscoop’ met de film ‘De Zee van Pelgrim Antonio’. De film vertelt het aangrijpende verhaal van een verdronken stad in het dorre binnenland van Noordoost-Brazilië, een stad tot driemaal toe weggevaagd, maar die weigert te verdwijnen. De filmmaker, Mendel Hardeman, is aanwezig, verzorgt een boeiende inleiding en beantwoordt na afloop vragen. Voor CW’ers, oud-bewoners en externe bezoekers een buitengewoon gezellige, lekkere en interessante dag!