Bezoek directeur Haag Wonen

Het is de eerste échte lentedag, deze vrijdag 10 april 2015.

Karin van Dreven, directeur van onze verhuurder Haag Wonen, stalt haar dienstfiets tussen de andere tweewielers voor ons gebouw. Ze gaf graag gehoor aan onze uitnodiging eens nader kennis te komen maken. Kees en Han leiden haar rond, vertellen over het ontstaan, de gemeenschappelijke ruimtes en activiteiten. Kortom over hoe we hier wonen. In de tuin ontmoet ze Bas, een bewoner, die spontaan zijn zienswijze op het centraal wonen geeft. Op het terras zijn koffie en thee gearriveerd. Dina, Bep en Bert schuiven aan.

Waarover spraken we, zo lekker in de zon?

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Karin draagt ons een warm hart toe. Het spreekt haar aan dat hier wonen veel meer biedt dan alleen wonen. Ook delen we onze zorgen over de ontwikkelingen in het huurbeleid en we hebben het over de visie van Haag Wonen op het huidige sociaal huurbeleid. We vertellen hoe we onze wachtlijst beheren, hoe onze bewonerscommissie werkt. We brengen de 10%-uitzonderings-norm t.a.v. de inkomenstoets ter sprake. Dit beperkt onze vrije keuze in de toelating van nieuwe bewoners met een hoger inkomen.

Wij denken dat we Karin een reële indruk hebben gegeven hoe we hier met elkaar leven en omgaan. Met speciale dank aan het warme zonnetje en onze mooie tuin met z’n koolmezen, merels en staartmeesjes!