Geïnteresseerd?

doedag kids

CW is top!

Centraal Wonen Houtwijk zoekt kandidaat-bewoners. Wij vormen een actieve, vitale woongemeenschap in Houtwijk te Den Haag. Ons gebouw bestaat uit 49 zelfstandige een- tot vijfkamerappartementen (bijna alle vallend onder de sociale huursector, in zelfbeheer) met daarnaast vele gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen. In de onmiddellijke nabijheid zijn parken, winkelcentra en scholen. De OV-verbinding met het centrum is uitstekend: bus- en tramhaltes zijn op loopafstand. Naar het strand fiets je in tien minuten. Van bewoners wordt actieve deelname aan de gemeenschap verwacht.

Lijkt het je leuk om in onze sprankelende woongemeenschap te komen wonen? Volg dan de 4 stappen…

Stap 1: Wij laten zien wie wij zijn!

We laten je alle hoeken en gaten zien van CW. We vertellen waarom wij hier met veel plezier wonen, maar zijn ook eerlijk over uit welk hout je gesneden moet zijn. Om ons te leren kennen, ben je van harte welkom op een rondleiding.

Dat doen we als volgt:
– via aanmelding vooraf én vervolgens op uitnodiging
– je krijgt een uitnodiging voor de eerstvolgende rondleiding
– we vragen je met maximaal 2 personen per huishouden te komen
Stuur je bericht aan: cwnieuweleden [at] gmail.com*
*Maak zelf van [at] het bekende teken. Dit om spam te voorkomen.

Stap 2: Kennismaken

Zie jij jezelf na de rondleiding wel als onze nieuwe buurman/vrouw? Dan vragen we je een motivatiebrief te schrijven. Bewoners kunnen daarop reageren. De werkgroep bekijkt de reacties en dan volgt al of niet een afspraak voor een intakegesprek.

Dit gesprek wordt gehouden met twee leden van de werkgroep Nieuwe leden en zal gaan over je motivatie om hier te wonen en over wie je bent. Uiteraard beantwoorden we ook al je resterende vragen. Als jij enthousiast bent over CW, en de werkgroep is enthousiast over jou dan noteren wij je op onze Geïnteresseerdenlijst.

Stap 3: Laat zien wie je bent!

Dit is de belangrijkste fase. Vanaf nu ben je van harte welkom om op alle CW-activiteiten: baravonden, koffieochtenden, filmavonden, feesten, etc. te komen. Daarnaast wordt er één keer in het kwartaal een Centraal Wonen-middag georganiseerd. Door met bewoners te tuinieren, onderhoud te plegen aan het gebouw en samen te eten leren we elkaar pas echt goed kennen. Een lid van de werkgroep Nieuwe leden wordt je contactpersoon zodat je één aanspreekpunt hebt, wel zo handig.

Stap 4: Als er een woning vrijkomt..

Op het moment dat er een woning vrijkomt, wordt deze eerst aangeboden aan bewoners die op de interne wachtlijst staan. Is daar geen belangstelling, dan draagt de werkgroep Nieuwe leden een externe kandidaat voor aan de bewoners. Bij deze keuze kijken we naar:

  • je motivatie en getoonde belangstelling om in CW te komen wonen;
  • streven we naar een goede afspiegeling van de Haagse bevolking (wat op dit moment een voorkeur geeft aan bewoners tussen de 20 en 50 jaar);
  • stemmen we de grootte van de woning zo goed mogelijk af op de grootte van het huishouden.

Ondervindt deze kandidaat algemene instemming, dan dragen we dit huishouden voor aan woningbouwcorporatie Haag Wonen.